, , ,

“ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΟΥ” της Τζούλιας Πουλημενάκου

Στη Σεβίνα και τον Δημήτρη

Όπως στον “Μικρό Πρίγκιπα” του Εξυπερύ, έτσι κι εγώ περιγράφω τη δική μου προσωπική τελετουργία και την αφιερώνω στα δύο παιδιά μου Σεβίνα και Δημήτρη που σήμερα έχουν γενέθλια…

…. ΄Ετσι κι εγώ ήξερα πότε θα έλθουν στη ζωή μου τα μικρά μου λουλούδια. Με είχαν προετοιμάσει από νωρίς. Συγκεκριμένα, εννέα ολόκληρους μήνες –το καθένα ξεχωριστά -,  με προετοίμαζαν για τον ερχομό τους. Κάθε ημέρα που περνούσε η αγωνία μου γινόταν μεγαλύτερη.  Η ευτυχία μου πολλαπλασιαζόταν και η χαρά μου είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας μου. Και ξαφνικά ήρθε  –  λίγο νωρίτερα από ό,τι είχα υπολογίσει-,   η  περίφημη νύχτα των πόνων και των «σπασμένων νερών», για να φέρει το μικρό θαύμα.  Η προσμονή και η αγωνία είχε ζωγραφιστεί στο πρόσωπό μου και έκανε το γεγονός ακόμα πιο μαγικό.  Φόρεσα, λοιπόν, κι εγώ στην καρδιά μου το καλό φόρεμα του ήλιου και περίμενα τον ερχομό τους. Να γιορτάσω κι εγώ μαζί τους το θαύμα της ζωής και της ύπαρξης. Και όσο περνούσε η ώρα όλο και γινόμουν περισσότερο ευτυχισμένη. Και όταν ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουν τη ζωή, εγώ με τη σειρά μου ανακάλυπτα την αξία της ευτυχίας. Εκείνη τη χρονιά ήρθε η μικρή μας πριγκίπισσα.

Tην επόμενη χρονιά, ακριβώς την ίδια νύχτα, με το ίδιο τρόπο, ήρθε και ο μικρός μας πρίγκιπας. Δώρο στη μικρή πριγκίπισσα. Ξέραμε πότε θα έλθει και έτσι όλοι μας είχαμε προετοιμαστεί… Η αξία της ευτυχίας ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων μας! Μια υπέροχη λάμψη κυριαρχούσε την καρδιά μας, την ψυχή μας, ολάκερο το είναι μας!

Ο χρόνος, η φροντίδα και η αγωνία τής προσμονής έγινε αξία ανεκτίμητη.
Και τα χρόνια πέρασαν και τα μπουμπούκια έγιναν τριαντάφυλλα και ο χρόνος, η φροντίδα και η αγωνία που ξοδέψαμε είναι αυτά που τα κάνουν τόσο σημαντικά, όπως μας λέει η αλεπού στον «Μικρό Πρίγκιπα»...”

Χρόνια Πολλά μικρά μου τριαντάφυλλα και πάντα να έχετε το μυστικό τής αλεπούς στη σκέψη σας: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καθαρά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια. Ο καιρός που ξόδεψες με το τριαντάφυλλό σου είναι που το κάνει να έχει τόση σημασία».

 Τζούλια Πουλημενάκου

4 Οκτωβρίου 2019

Φωτογραφίες : PINTEREST

 

 

2 replies

Αφήστε το σχόλιό σας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *