ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ανταπόκριση εκδήλωσης της παρουσίασης βιβλίων του Γεωργίου Καραγιαννάκου

ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ “ Χείλων ο Λακεδαιμόνιος ”

Πληροφ. : Νικόλαος Ι Κουφός

Τηλ. επικ. : 6932370777

Σπάρτη, 31 Οκτωβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ  Μ.Μ.Ε. – ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

ΘΕΜΑ : « Εκδήλωση παρουσίασης Βιβλίων του συγγραφέα Γεωργίου Καραγιαννάκου »

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας « Χείλων ο Λακεδαιμόνιος », η εκδήλωση παρουσίασης δύο Βιβλίων του συγγραφέα Γεωργίου Καραγιαννάκου, με τους τίτλους : « ο Δάσκαλος », νουβέλα και « Κάποτε στην Ιουδαία … Η θυσία της αγάπης », ιστορικό μυθιστόρημα.

 

Την εκδήλωση συντόνισε η Συγγραφέας κα Δέσποινα Κούτσαρη και εκ μέρους της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, χαιρετισμό απηύθυνε η Γραμματέας της, κα Αγλαΐα Κωνσταντέλη.

Το βιβλίο « Κάποτε στην Ιουδαία », το παρουσίασε ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας, κ. Νίκος Ι. Κουφός, ο οποίος, κατά την ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά :

« Το ενδιαφέρον του συγγραφέα δεν ήταν να εξαντλήσει τις Εβραϊκές ιστορικές πηγές και να δημιουργήσει ένα ιστορικό αφήγημα, αλλά να προβληματίσει τον αναγνώστη, πάνω στη σύγχρονη ιστορική εμπειρία. Σήμερα, ο πόλεμος, η βία, και η αλληλοεξόντωση των ανθρώπων, συνεχίζονται, παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για την αποδυνάμωση του πολεμικού φαινομένου και το τέλος της πολεμικής Ιστορίας του ανθρώπου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Δεύτερος « ολοκληρωτικός » Παγκόσμιος Πόλεμος, η θηριωδία του οποίου ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και ο ελληνικός αδελφοκτόνος Εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε, πέρασαν και οι δύο από τη γειτονιά του συγγραφέα, που ήταν τότε στην ηλικία του Αμώς, που πετροβολούσε στο χωριό του, τους Ρωμαίους στρατιώτες.

Φέρνει λοιπόν ο αγαπητός Γιώργος, τη φωνή του Αμώς από το μακρινό παρελθόν, την ενώνει με την δική του και διαλαλεί :

< Ζήτω η επανάσταση της ειρήνης και της αγάπης ! > ».

Το βιβλίο « Ο Δάσκαλος », παρουσιάστηκε από τον Φιλόλογο και Συγγραφέα, κ. Γεώργιο Ατσαβέ, ο οποίος κατά την ομιλία του, τόνισε τα ακόλουθα :

« Το βιβλίο διαβάστηκε τάχιστα, γεγονός πρωτεύον, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε για την αξία του. Ο ρέων λόγος, μ’ αυτή τη λιτή, σοφή και χειροπιαστή διατύπωση, οι στέρεοι και εμβριθείς διάλογοι, η αναλυτικότητα – πολλάκις – της περιγραφής, η γνώση και εμπειρία των συνθηκών διαβίωσης της τότε εποχής, το καθιστούν ευανάγνωστο, εύληπτο, αλλά και συναρπαστικό ! ».

Αποσπάσματα από τα βιβλία διάβασαν η ποιήτρια – πεζογράφος κα Ουρανία Μπούρτζινου και ο καθηγητής φιλολογίας, κ. Κώστας Βαχαβιώλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. κ. Ευστάθιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ιδιαιτέρως δε επαίνεσε τον συγγραφέα κ. Γιώργο Καραγιαννάκο για το ταλέντο του, τις αξίες που υπηρετεί μέσα από το πλούσιο συγγραφικό του έργο, αξίες, που όπως είπε έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα, του ευχήθηκε να συνεχίσει την παραγωγή σπουδαίων συγγραφικών πονημάτων και τέλος τον ευχαρίστησε για την προσφορά των εσόδων από τα βιβλία του, στο Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά : « Έχουμε φτιάξει έναν Αντι – καιάδα, πλάι στον Καιάδα και πλησίον της ιδιαίτερης πατρίδας του συγγραφέα, της Τρύπης ».

Για το Δ. Σ. της  Ε. Π. Δ. Λ.

Ο Πρόεδρος                                                           Η Γενική Γραμματέας

Νικόλαος Ι. Κουφός                                              Αγλαΐα Κωνσταντέλη

 

 

Για το Επί-Λόγου μεταφορά στο διαδίκτυο: Τζούλια Πουλημενάκου