“Η ΦΤΕΡΟΥΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΖΕΣΤΑΣΙΑΣ” της Μαριάνθης Παπάδη

Παρουσίαση βιβλίου

Τίτλος: Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς (Παραμύθι)

Συγγραφέας: Μαριάνθη Παπάδη

Εικονογράφηση: Kατερίνα Μηνογιάννη 

Σειρά: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ -αρ.σειράς 178

Εκδόσεις: 24 γράμματα/Γιώργος Δαμιανός – Aθήνα, Ιούνιος 2020 

ISBN: 978 6185 469 825

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: 

Μια πεταλούδα, η πανέμορφη Φτερουγένια, κόρη του άρχοντα της Κοιλάδας Ζεστασιάς, Λουκά Πεταλουδόγελου και της αρχόντισσας Φιόνας, γεννιέται με τσαλακωμένο το φτερό. Οι γονείς της την κλειδώνουν στο παλάτι, για να μην τη δουν και μάθουν πως η όμορφη αρχοντοπούλα δεν είναι σαν τις άλλες πεταλούδες. Άραγε θα τα καταφέρει να ελευθερωθεί και να δείξει στους γονείς της πως η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα;

3ο Βραβείο παραμυθιού στον 15ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου (Ε.Τ.Ε.Π.Κ.)

EIΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: 

“Την Φτερουγένια είχα την χαρά να την γνωρίσω όταν πρωτάνοιξε το πληγωμένο της φτερό στα χειρόγραφα της δημιουργού της,Μαριάνθης Παπάδη. Κατόπιν την καμάρωσα όταν βραβεύτηκε με το 3ο Βραβείο Παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών και Πολιτισμού στο Κερατσίνι! Φτερούγισε δυναμικά κι έφτασε στα χέρια της εικονογράφου Κατερίνας Μηνογιάννη, η οποία έδωσε μορφή στους ήρωες, συναίσθημα κι εκφραστικό βλέμμα! Ο εκδοτικός οίκος 24 γράμματα τής χάρισε πανιά να ταξιδέψει και να φτάσει στις παιδικές καρδιές! Ένα παραμύθι για την διαφορετικότητα γραμμένο με ευαισθησία και αγάπη για όσους γεννήθηκαν αλλιώς κι όπως λέει και η συγγραφέας του στην εισαγωγή, για εκείνους που παλεύουν να αποδείξουν πως αυτός ο κόσμος ο μικρός μα και μέγας μάς χωράει όλους! Καλοτάξιδο,καλή μου φίλη,εύχομαι από καρδιάς!”

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΛΕΙΩΝΗ, Συγγραφέας

26-7-2020

“Είχα την ιδιαίτερη χαρά να διαβάσω το βραβευμένο παραμύθι «Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς» (εκδόσεις 24γράμματα), της εκπαιδευτικού & συγγραφέως Μαριάνθης Παπάδη, ένα βιβλίο-κόσμημα και ως προς το θέμα που πραγματεύεται και ως προς την εικονογράφηση. Δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς θίγει το θέμα της διαφορετικότητας και της υπερπροστασίας, μα και της αθωότητας, της αγνής κι άδολης αγάπης, της ειλικρινούς φιλίας και της αποδοχής. Πολλά πολλά συγχαρητήρια και στη συγγραφέα Μαριάνθη Παπάδη και στην εικονογράφο Κατερίνα Μηνογιάννη.

ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Συγγραφέας

19-7-2020

Βιογραφικό συγγραφέα:

Η Μαριάνθη Παπάδη γεννήθηκε στην Αθήνα ένα χειμωνιάτικο βράδυ, αν και η ίδια λατρεύει την άνοιξη. Είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται σε Τμήμα Ένταξης κοντά σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία. Λατρεύει να βλέπει χαρούμενες φατσούλες παιδιών και προσπαθεί να παγιδεύει τη χρυσόσκονη του σύμπαντος, για να τους τη μοιράζει με απλοχεριά. Ονειρεύεται έναν πλανήτη με μοναδικό του στολίδι το χαμόγελο όλων των παιδιών της γης. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί της θα χαρεί πολύ και θα σας περιμένει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: marpap8@yahoo.gr

Βιογραφικό εικονογράφου: 

Η Κατερίνα Μηνογιάννη σπούδασε graphic design στον ΑΚΤΟ κι ασχολείται τόσο με τη γραφιστική όσο και με την εικονογράφηση. Το παρόν βιβλίο είναι η πρώτη της επαγγελματική προσπάθεια στον χώρο του παιδικού βιβλίου, κι αποτελεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Τα παραμύθια ικανοποιούν την ανάγκη της να ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους και μέσα από τις ζωγραφιές της να έχει συνταξιδιώτες της τα παιδιά που τόσο αγαπά. Θα την βρείτε στο Ιnstagram ως @cathyminogianni.

 

Επί-Λόγου – Λεύκωμα – Φεβρουάριος 2021